Zeleni projekti

section-445b91d

Proizvodnja energije vjetrom

Proizvodnja energije vjetrom je proces pretvaranja kinetičke energije vjetra u mehaničku energiju pomoću vjetrogeneratora (vjetroturbina) i zatim u električnu energiju. Ova tehnologija koristi se za proizvodnju električne energije iz obnovljivog izvora - vjetra.

VAWT HYBRID (vertikalna os vjetroelektrane, hibridna) ima nekoliko ključnih prednosti koje je čine privlačnom u različitim scenarijima za proizvodnju električne energije:

 • Vertikalna os: Vertikalna orijentacija vjetroelektrane (VAWT) omogućava joj učinkovitiju upotrebu promjenjivih smjerova i brzina vjetra jer može raditi s različitim smjerovima vjetra bez potrebe za okretanjem rotora. To osigurava stabilnu i kontinuiranu proizvodnju električne energije čak i pri promjenjivim vjetrovima.
 • Kompaktnost: VAWT često je kompaktnija u usporedbi s vjetroelektranama s horizontalnom osi (HAWT). To ih čini pogodnima za instalaciju na ograničenim prostorima ili na lokacijama s ograničenim visinama, poput krovova.
 • Niska buka: VAWT općenito se smatra manje bučnima od HAWT, što ih čini prihvatljivijima za instalaciju u blizini stambenih i komercijalnih područja.
 • Niske početne brzine vjetra: VAWT može pokrenuti rotaciju i početi proizvoditi energiju pri relativno niskim brzinama vjetra. To im omogućuje da budu učinkovite čak i u područjima s niskim vjetrovitim uvjetima.
 • Hibridne mogućnosti: VAWT HYBRID može se integrirati s drugim izvorima energije poput solarnih panela ili dizelskih generatora kako bi osigurala kontinuiranu proizvodnju energije. To poboljšava pouzdanost energije.
 • Niski operativni troškovi: Zahvaljujući svojoj konstrukciji, VAWT općenito zahtijeva manje održavanja i može imati dulji vijek trajanja u usporedbi s nekim drugim vrstama vjetroelektrana.
 • Estetika i sigurnost: Njihov kompaktni i vertikalni dizajn čini VAWT estetski privlačnijima i manje podložnima problemima vezanim uz ptice i betonske temelje, kao što je to slučaj s HAWT.
 • Primjene u urbanim sredinama: VAWT HYBRID može se instalirati u urbanim okruženjima i koristiti za lokalnu proizvodnju električne energije.

Sve ove prednosti čine VAWT HYBRID privlačnim za upotrebu u različitim scenarijima gdje su kompaktnost, pouzdanost i niski operativni troškovi vjetroelektrana ključni.

Tvrtka INCERGO aktivno sudjeluje u razvoju zelene energije i implementaciji inovativnih rješenja, uključujući tehnologije poput VAWT HYBRID.

Tvrtka INCERGO spremna je surađivati s partnerima koji dijele naše opredjeljenje za čistu i učinkovitu energiju. Naše iskustvo i stručnost omogućuju nam pružanje vrhunskih rješenja u području obnovljive energije i stvaranje projekata koji doprinose smanjenju utjecaja na okoliš.

http://gas.incergo.hr/wp-content/uploads/2023/10/photo1696699999-511x1020.jpeg
section-5b98499

Energetska tvrtka u trgovini prirodnim plinom, naftnim derivatima i električnom energijom u Europskoj uniji , Aziji i Africi

 • Tel.: +385 1 5800 123
  Fax: +385 1 38 63 080

 • info@incergo.hr

 • Hruševečka ulica 9
  Zagreb, Croatia

 • Pon-Pet: 8am - 6pm