Naftni derivati

section-5c14df2

Naftni derivati

Naftni proizvodi su razni proizvodi dobiveni iz prerade sirove nafte. To uključuje razne vrste goriva i maziva koja se koriste u različitim sektorima, uključujući transport, industriju i grijanje. Najtraženiji među njima su dizelsko gorivo i avijacijski kerozin.

Dizelsko Gorivo: Dizelsko gorivo je vrsta goriva koje se široko koristi u dizelskim motorima za različite vrste prijevoznih sredstava i opreme. Dizelsko gorivo obično se sastoji uglavnom od ugljikovodika, posebno parafina i aromatskih ugljikovodika. To ga čini gušćim i energijski bogatijim od benzina.

Ključne značajke dizelskog goriva:

 • Dizelski Motori: Dizelsko gorivo najčešće se koristi u dizelskim motorima koji se obično koriste u kamionima, autobusima, željezničkim lokomotivama, brodovima i mnogim drugim vrstama prijevoza. Dizelski motori poznati su po svojoj visokoj učinkovitosti i pouzdanosti.
 • Ekonomičnost: Dizelsko gorivo obično ima veću termičku učinkovitost u usporedbi s benzinskim gorivom, omogućujući vozilima s dizelskim motorom da pređu veće udaljenosti s jednim rezervoarom.
 • Industrijske Primjene: Dizelsko gorivo također se široko koristi u industrijskim sektorima poput građevinarstva i poljoprivrede, gdje je potrebna snažna oprema i strojevi.
 • Ekološki Aspekti: Iako dizelski motori mogu biti učinkovitiji po pitanju potrošnje goriva, također mogu emitirati više onečišćujućih tvari poput dušikovih oksida i čestica, što ih čini manje ekološki prihvatljivima u usporedbi s nekim alternativama.

Važno je napomenuti da kvaliteta dizelskog goriva može znatno varirati ovisno o regiji i dobavljaču, a standardi poput EN 590 reguliraju njegov kemijski sastav i karakteristike kako bi osigurali pouzdanu i sigurnu eksploataciju dizelskih motora.

Avijacijski Kerozin: Avijacijski kerozin je vrsta goriva koje se koristi u motorima zrakoplova za teške avione i helikoptere. Avijacijski kerozin ima visok broj cetana, što osigurava dobru sposobnost samozapaljenja u avijacijskim turbo mlaznim i turbo propelerskim motorima.

Ključne značajke avijacijskog kerozina:

 • Motori Zrakoplova: Avijacijski kerozin koristi se u motorima zrakoplova koji se koriste u civilnoj i vojnoj avijaciji. To uključuje turbo mlazne motore za avione i helikoptere.
 • Kvaliteta i Sigurnost: Kvaliteta avijacijskog kerozina strogo se kontrolira i regulira prema standardima poput Jet A, Jet A-1 i JP-8 kako bi se osigurala sigurnost i pouzdanost motora zrakoplova.
 • Ekološki Aspekti: Avijacijski kerozin podliježe strogoj ekološkoj regulativi i zahtjevima kako bi se smanjili emisije štetnih tvari i minimizirao utjecaj na okoliš.

Avijacijski kerozin igra ključnu ulogu u civilnoj i vojnoj avijaciji, osiguravajući sigurne i učinkovite letove diljem svijeta. To je vitalni resurs za zračni prijevoz i vojnu strategiju.

Tvrtka INCERGO spremna je organizirati opskrbu naftnih proizvoda, stvoriti uvjete za njihov prijevoz i skladištenje, te uspostaviti distribuciju naftnih proizvoda na veleprodajnom tržištu.

Tvrtka INCERGO može pružiti sve vrste posredničkih usluga prilikom zaključivanja ugovora o kupnji ili prodaji naftnih proizvoda, uključujući ponudu financijskih instrumenata za olakšavanje transakcije.

http://gas.incergo.hr/wp-content/uploads/2023/10/photo1696699963-522x1020.jpeg
section-6659236

Energetska tvrtka u trgovini prirodnim plinom, naftnim derivatima i električnom energijom u Europskoj uniji , Aziji i Africi

 • Tel.: +385 1 5800 123
  Fax: +385 1 38 63 080

 • info@incergo.hr

 • Hruševečka ulica 9
  Zagreb, Croatia

 • Pon-Pet: 8am - 6pm