Prirodni plin

section-caa9b23

Prirodni plin

Prirodni plin, kao roba na veleprodajnom tržištu, prirodni je resurs koji se ekstrahira iz podzemnih nalazišta i stavlja na raspolaganje za prodaju na veleprodajnom tržištu. Ovaj plin se uglavnom sastoji od metana i može se koristiti u različite svrhe, uključujući proizvodnju električne energije, grijanje, industrijske procese i kao sirovina za proizvodnju kemijskih proizvoda.

Na veleprodajnom tržištu, prirodni plin može se prodavati tvrtkama i organizacijama koje ga koriste u velikim količinama. To mogu uključivati energetske tvrtke, tvornice, elektrane, kemijske postrojenja i druge potrošače. Trgovanje prirodnim plinom na veleprodajnom tržištu može uključivati dugoročne ugovore, specifikacije kvalitete plina, uvjete isporuke i fiksne ili tržišno utemeljene cijene.

Veleprodajno tržište prirodnog plina igra ključnu ulogu u osiguranju stabilne i pouzdane opskrbe ovim važnim energetskim resursom industriji i potrošačima koji ga koriste u velikim količinama.

Proces skladištenja prirodnog plina i njegova dostava potrošačima uključuje nekoliko ključnih faza:

 • Ekstrakcija: Prirodni plin ekstrahira se iz podzemnih nalazišta pomoću bušotina.
 • Pročišćavanje: Plin prolazi kroz proces pročišćavanja kako bi se uklonile nečistoće, vlaga i druge kontaminacije koje bi mogle utjecati na njegovu kvalitetu i sigurnost.
 • Tekući prirodni plin (za tekući prirodni plin, LNG): U nekim slučajevima, plin se tekući procesom hlađenja do vrlo niskih temperatura pretvara u tekući prirodni plin (LNG), što je pogodno za prijevoz na velike udaljenosti.
 • Prijevoz: Plin se transportira s mjesta proizvodnje do potrošača koristeći različite sredstva, poput plinovoda, željeznica ili specijaliziranih tankera za LNG.
 • Skladištenje: Prirodni plin može se pohraniti u podzemnim spremnicima, skladištima plina ili u obliku LNG u specijaliziranim tankerima i skladištima.
 • Distribucija: Nakon prijevoza i/ili skladištenja, plin se distribuira putem mreže plinovoda, uključujući plinovode različitih promjera i glavne plinovode, kako bi ga dostavio do krajnjih potrošača. Tekući prirodni plin ponovno prelazi u plinovito stanje na posebnim odredištima na terminalima za LNG i dalje se transportira i distribuira putem plinskih plinovoda do krajnjih potrošača.

Tvrtka INCERGO spremna je organizirati opskrbu prirodnim plinom, stvoriti uvjete za njegovo transportiranje i skladištenje, te uspostaviti distribuciju plina na veleprodajnom tržištu.

Tvrtka INCERGO može pružiti sve vrste posredničkih usluga prilikom zaključivanja ugovora o kupnji ili prodaji prirodnog plina, uključujući ponudu financijskih instrumenata za olakšavanje transakcije.

http://gas.incergo.hr/wp-content/uploads/2023/10/photo1696699942-511x1020.jpeg
section-b602751

Energetska tvrtka u trgovini prirodnim plinom, naftnim derivatima i električnom energijom u Europskoj uniji , Aziji i Africi

 • Tel.: +385 1 5800 123
  Fax: +385 1 38 63 080

 • info@incergo.hr

 • Hruševečka ulica 9
  Zagreb, Croatia

 • Pon-Pet: 8am - 6pm